Home Blog De verborgen binnentuinen van Krakau

De verborgen binnentuinen van Krakau

by Informatiebureau Krakau

tuin krakau
Hoewel je de meeste niet ziet als je gewoon door de stad loopt, zit Krakau vol met binnentuinen. Sommigen zijn niet meer dan een binnenplaatsje met scheve stenen waar je met je drankje aan een tafeltje kunt plaatsnemen, anderen prachtig bijgehouden rozentuinen waar je wordt bediend. Loop in een willekeurig café of restaurant naar achteren en vaak genoeg blijkt er een tuin te bestaan waar je in de zomer heerlijk kunt zitten. Leuk om ze zelf te ontdekken. Om je op gang te helpen, hebben we een aantal favorieten op een rijtje gezet.

 1. Meho caféulica Krupinicza 26
  Onze favoriet: achter het Mehoffer museum, net buiten de oude stad, ligt een grote tuin in de stijl van de schilderijen van Mehoffer. Hij schilderde in de 19e eeuw, dus je vindt hier weelderige rozenstruiken, appelboompjes en sierlijk tuinmeubilair. Op het menu staan ontbijt en lunchgerechten, milkshakes, sapjes, fris, bier en zoetigheden. In de avond gaan de lichtjes aan in de grote boom en kun je daaronder dineren. In dit cafe wordt je geserveerd, dus je kunt gewoon gaan zitten en op de obers wachten.
 2.  

 3. EszeweriaJózefa 9
  Eszeweria is sowieso een leuke plek om iets te drinken en in de zomer kun je voorbij de bar een tuin vinden met relaxstoelen, hangmatten en wiebelende houten stoeltjes. Hoe fijn je plek zit, is dus afhankelijk van hoe druk het is. Ondanks dat het café in het hart van Kazimierz ligt, merk je achterin weinig van de stadsgeluiden. Je zit hier goed tot laat in de avond, wanneer de medewerkers de kaarsjes buiten aansteken en je bij de bar nog iets te bestellen en er een lange zwoele zomeravond van te maken.

Binnentuin mleczarnia krakau

 1. Mleczarnia, Beera Meiselsa 20
  Een iets minder verborgen Krakause tuin, maar wel heel populair en gezellig, is de zomertuin van cafe Mleczarnia in Kazimierz. De tuin zit tegenover het cafeetje zelf dat in de winter erg sfeervol is. In de tuin is een aparte bar, zodat je niet steeds de weg over hoeft te steken om je drankje te halen. Wees op tijd in de zomer, want een plekje zoeken is een opgave hier.
 2.  

 3. Black GalleryMikołajska 24
  De tuin van Black Gallery is een veel over het hoofd geziene plek in Krakau. Ook deze ommuurde tuin heeft een eigen bar, zodat je niet de -overigens ook leuke- bar zelf in hoeft voor elke bestelling. Hoewel de plek geadverteerd wordt als biertuin, maken de Franse houten stoeltjes en het groene romantische bladerdek het ook een tuin waar je met een gerust hart een kopje thee durft te bestellen.
 4.  

 5. Ulica Krokodyli, Szeroka 30
  Standaard tafeltjes, standaard stoelen, parasols met bierreclame. Je zou het niet verwachten, maar toch zit je erg leuk in deze stille tuin. Het terras doet denken aan de achtertuin van een ruitjeshuis waar overal leuke lichtjes branden en tafeltjes zijn neergezet. Inderdaad, alsof je bij een bekende in de tuin zit. De tuin zit aan de achterkant van het drukke en toeristische Szeroka straat, dus er is geen muziek en mensen praten vrij zachtjes. Een perfecte plek om nog even de drukke dag door te nemen.

 

Let op: buiten in het park, aan de Wisla rivier of op een grasveldje lijkt het ook heerlijk om een biertje te drinken. Ware het niet dat alcohol drinken op openbare plaatsen streng verboden is en beboet wordt. De tuinen en terrassen zijn de enige plek waar je legaal buiten kunt drinken.

 

Update op 3 april 2018

 

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer