Home Blog Burgers in Krakau… laten McDonald’s en Burger King verbleken

Burgers in Krakau… laten McDonald’s en Burger King verbleken

Die Whoppers en Big Macs eet je maar thuis

by Informatiebureau Krakau
Beste burgers in Krakau - vergeet McDonalds of Burger King

Het zal je niet verbazen, maar de gouden bogen van McDonald’s kom je in Krakau regelmatig tegen. Net als Burger King, die ook de weg naar Krakau heeft weten te vinden. Maar met zoveel goede alternatieven in de buurt, kun je je afvragen of je in Polen exact hetzelfde als thuis wilt eten? 

Liefhebbers van fastfood kunnen in burger-gek Krakau hun hart ophalen. Dus laat de bekende Big Mac of Whopper maar zitten en kies een echt culinaire burger.

In plaats van naar Burger King of McDonald’s…

…ga je naar:

  • Moaburger, de burgerbar met een aanbeveling van Michelin, zit net naast het grote plein in het centrum van de stad. Deze kleine, eenvoudige bar serveert uitstekende Nieuw-Zeelandse burgers van rond de 5-6 euro. Verse ingrediënten, rund-, lam- of kippenvlees van hoge kwaliteit en interessante variaties en smaakcombinaties. Veel zitplek is er niet dus nadat je je burger hebt besteld, schuif je gewoon aan de lange tafels aan met een pollepel in je hand. Die lepel heb je later nodig om je bestelling op te halen. Los van enkele klassiekers wisselt het aanbod aan burgers ook regelmatig. Er staan ook plantaardige opties op het menu. Wil je liever rustig zitten en geserveerd worden, dan ligt MooMoo Steak & Burgers net om de hoek, met ook een flinke serie aan burgers op het menu.
    MoaBurger ligt vlakbij Rynek Główny, in de straat Mikołajska. MooMoo ligt daar net om de hoek, in ulica Świętego Krzyża. Binnenkort openen ze ook een restaurant op Mały Rynek, op steenworp afstand.
  • Wie bij McD’s altijd wanhopig zoekt naar een goede vega-optie, haalt zijn hart op bij het creatieve en hippe Krowarzywa, op 50 meter van het grote plein. Ooit begonnen in Warschau en nu tot grote vreugde van velen ook te vinden in Krakau. Na het eten van één van hun echt lekkere tofu-, kikkererwten- of andere burgers weet je waarom deze vegan burgerbar zo immens populair is onder burgerliefhebbend Krakau. Verse ingrediënten, knapperige broodjes en heerlijke zelfgemaakte sauzen maken dat zelfs de meest verstokte carnivoor zo nu en dan hier binnenstapt.
    Krowarzywa vind je vlakbij het grote plein, in de straat Sławkowska.
  • In Kazimierz vind je (nog?) geen wereldwijde fastfoodketens. Wel zijn hier meerdere goede kleinere fastfood-zaakjes. De meeste keuze heb je bij de vele foodtrucks die zich her en der in de buurt verzamelen. Bij de fenomenale vlaamse frieten van Frytki Belgijski steken de dunne french fries van McDonald’s maar schril af. En voor wie een flinke portie vlees tussen brood zoekt kan bij Andrus’ Foodtruck een maczanka bestellen: Poolse broodjes warm vlees, groot genoeg om een gezond hart te doen stoppen. Lees in ons verhaal over Pools streetfood over de verschillende andere plekken in Krakau waar je de foodtrucks kunt vinden.
  • Ook traditionele, niet rijdende burgerrestaurants zijn er in Kazimierz voldoende. Gruba Buła, ofwel ‘het dikke broodje’, is een populaire keuze onder locals. Lange tijd als foodtruck in de wijk te vinden, maar nu ge-upgraded naar een kleine vaste snackbar vlakbij de oude synagoge. Andere kenners zweren weer bij Corner Burger. In dit kleine restaurant wordt je begroet door een enorme muurschildering van Jules Winfield (Samuel L. Jackson, in Pulp Fiction) en zijn bekende uitspraak: “Mmm, this IS a tasty burger!” Dan kan het eigenlijk al niet meer mis gaan.
    Gruba Buła vind je in Na Przejściu, aan het einde van Szeroka. Corner Burger zit daar niet ver vandaan, op Dajwór 25.

Laatst bijgewerkt 23 juni 2023

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer