Home Blog Musea in Krakau met de leukste cafés

Musea in Krakau met de leukste cafés

by Informatiebureau Krakau

uitzicht krakow museum cafe

In het ene museum is het een vergeten hoekje in de winkel waar je iets kunt drinken. Het andere museum maakt van zijn café een van de leukste zitjes uit de buurt. De musea in Krakau vallen opvallend vaak in deze tweede categorie. Cultuur en gezelligheid in één. Al hoef je niet altijd het museum zelf in om de sfeer te proeven. Van mooie tuinen tot huiskamercafés en romantische restaurants, deze musea hebben meer te bieden dan kunst alleen:

 • Manggha museumMarii Konopnickiej 26
  Mocht je van moderne kunst uit Japan houden, dan zit je in Manggha goed. Ben je meer van fan lekker Japans eten of een speciale groene thee, dan loop je liever langs de kassa door naar het achterliggende Cafe Manggha. Door de enorme ramen heb je een van de mooiste uitzichten over de Wisla rivier en op het Wawel kasteel.
 • Mehoffer museumKrupnicza 26
  Een minuut of tien lopen vanaf de binnenstad van Krakau ligt het Meho café, van het Mehoffer museum. Een tuin in de sfeer van de schilderijen van Mehoffer. Je hoeft geen kaartje te hebben om even de tuin te bekijken, en het café wat erbij zit is een aanrader.
 • Wawel kasteelWawel 5
  Ook het Wawel kasteel heeft een aantal cafés. Nadat je de twee binnenplaatsen hebt bekeken en wellicht een betaalde tour hebt gevolgd, vlij je neer aan de kant van de rivier in koffiecafe Wawel. Vernoemd naar het gelijknamige chocolademerk Wawel, ooit een goed bekendstaand merk, nu verworden tot alledaagse snoepfabrikant. Het groene terras, het uitzicht over de rivier en de wijk Debniki, maken dit buitenterras met warm weer een goede stop om even te ontspannen.
 • museum-cafe-kat-krakowKamienica Hipolitówplac Mariacki 3
  Bijna aan het grote marktplein van Krakau ligt het Hipolit huis, een herenhuis van de familie Hipolit dat nu een museum is geworden. Links van de ingang zit een grappig winkeltje, rechtdoor naast de trap loop je naar een ruimte die zomaar iemands huiskamer kan zijn. Luie banken, lekkere broodjes, koffie en met een beetje geluk tref je de zwart-witte huiskat Hipolit zelf. Je kunt ook beneden zitten of in de kamer ernaast of met mooi weer op een klein terrasje.
 • LakenhalRynek Główny 1-3
  Midden op het grote plein (Rynek Glowny) staat de lakenhal met daarin vele souvenirkraampjes. Op de eerste verdieping zit een vrij klein museum met schilderijen van 19e eeuwse Poolse meesters. Zowel het museum als café Pasja mét dakterras waarvandaan je over het plein uitkijkt, bereik je via de museumingang tegenover de Mariakerk. Het café zelf stelt niet heel veel voor, maar een drankje met dit uitzicht is de moeite waard. Je hebt geen kaartje nodig om het café te bezoeken.

 

Update 3 april 2018

Heb jij iets gedronken bij een van deze cafés of weet je zelf nog een leukere? Deel het hieronder met de andere bezoekers.

 

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer