Home Blog Regen in Krakau: wat als je stedentrip in het water valt?

Regen in Krakau: wat als je stedentrip in het water valt?

by Informatiebureau Krakau

Het is zo vaak mooi weer in Krakau, dat je bijna vergeet dat het ook wel eens kan regenen. Heb je veel pech dan regent het dagen achter elkaar. Hoewel je natuurlijke reflex misschien is om onder een deken te kruipen en lekker te Netflixen in je hotelkamer, is dat niet waarvoor je naar Krakau bent gekomen. En hoewel van café naar café rennen heel gezellig is, wil je ook wat van de stad zien. Regent het net als jij een stedentrip doet? Lees dan verder en maak er alsnog een geweldig weekend van.

regen krakau stedentrip

Toch gek. Op Bezoekkrakau zie je enkel heerlijk zonnige foto’s uit Krakau voorbijkomen. Hoe kan het dan dat jij in Krakau je paraplu moet uitvouwen?

First things first: een paraplu kopen

Laten we beginnen met een praktische tip: waar koop je een paraplu als je verrast bent door de regen? In elke drogist, ook die op het vliegveld, kun je kleine paraplu’s kopen. Ook haasten veel souvenirwinkels of straatverkopers in het centrum zich om bij het eerste donkere wolkje de paraplu’s duidelijk aan te prijzen. Dankzij de weinige wind in Krakau overleeft zelfs het goedkoopste model de stedentrip waarschijnlijk moeiteloos en kun je er ook thuis nog plezier aan beleven.

Warme cafeetjes

Heb je eenmaal die paraplu, dan kun je op pad voor leuke adresjes om iets te drinken en eten. Gelukkig is Krakau een relatief goedkope stad en kun je de hele dag in gezellige cafés en restaurants doorbrengen zonder dat het je een vermogen kost. Hoe leuk het ook is om zelf door de stad te dwalen en barretjes te ontdekken, als het regent wil je gewoon direct naar het juiste adres toe. Op onze blog vind je veel opties, van de leukste koffietentjes tot de beste ontbijtplekken. Check van te voren welke cafés je wilt bezoeken en sla de adressen op in google maps op je telefoon. Als extra: weet je echt niet meer wat je wilt doen, dan is een spelletjescafé een optie voor een paar uur extra vermaak. Kies bijvoorbeeld voor de vele bordspellen bij Domówka of de computergames bij Cybermachina.

Droog de stad door

De hele dag in cafés doorbrengen is hartstikke leuk, maar je wilt ook iets van de stad zien. Gelukkig rijden er overal in Krakau elektrische karretjes rond. Je kunt een heel karretje met chauffeur voor jullie gezelschap huren of enkel een plaats in een karretje. Met plastic flappen tegen de regen, een audioguide in Engels of Nederlands en in de winter ook nog verwarming, is dit een comfortabele manier om in een paar uur 1, 2 of 3 wijken te kunnen zien.

Grote bezienswaardigheden in de regen

Onder de grond regent het nooit. Zoek daarom je heil in een van de mooiste zoutmijnen ter wereld. In de Wieliczka mijnen is het een stabiele 16 graden en loop je in 3 uur langs de mooiste sculpturen, ondergrondse kamers, kerk en meren. Met een tour word je opgehaald en teruggebracht. Plan deze excursie wanneer je een halve dag een droog onderkomen zoekt.
Een andere populaire dagtrip is die naar voormalig concentratiekamp Auschwitz. Ondanks dat je daar weinig plaats hebt om te schuilen, is een regenachtige dag uitstekend voor je bezoek aan deze verdrietige plek. Als je schoenen doorweekt zijn en je rilt van de kou, komen de verhalen van de gruwelen en de slachtoffers nog beter aan. Leuk is het niet, maar laat je door de regen zeker niet tegenhouden.

Shoppen onder een dak

Hou je van shoppen, dan kun je perfect een middag winkelen plannen als het met bakken uit de hemel komt. Winkelcentra in Krakau zijn namelijk overdekt en bieden je honderden winkels onder één dak aan. De makkelijkst te bereiken plekken zijn Galeria Krakowska – bij het station – en Galeria Kazimierz – bij de rivier. Ga je voor korting, dan pak je het best een taxi/uber naar Factory Outlet. Daar vind je de bekende merken voor goedkopere prijzen.

Praktische regentips

  • Zijn de voorspellingen slecht voor bijna al je dagen in Krakau, dan zul je waarschijnlijk meer musea ingaan. Overweeg of je een Krakow City Card wilt aanschaffen, vanaf 10 euro per dag. Daarmee kun je gratis in tientallen musea. Van kleinere musea, tot de Schindler fabriek en Rynek Underground. Ook kun je voor die dagen onbeperkt gratis met bus en tram, wel zo fijn.
  • De trams zitten vol als het regent, wat wel laat zien hoe populair dit vervoermiddel is voor de Krakauers zelf. Wil je liever van adres naar adres dan pak je beter een taxi of Uber. Voor een paar euro hou je zo droge schoenen.

 

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer