Home BlogActueel Time to Momo, ANWB of Michelin, welke Krakau reisgids kies jij?

Time to Momo, ANWB of Michelin, welke Krakau reisgids kies jij?

by Informatiebureau Krakau
reisgids krakau

Vlnr: Michelin groene gids, Time to Momo Krakau en ANWB Extra

De knoop is doorgehakt, het volgende stedentripje gaat naar Krakau. Dat betekent dat de voorpret kan beginnen! Nu kun je op deze website (hopelijk) alle info vinden die je nodig hebt, maar natuurlijk is het ook fijn om met een goede reisgids in je tas op pad te gaan. En wat is een leuker cadeau om iemand te geven dan een reisgids voor zijn/haar stedentrip? Voor Krakau zijn er een aantal verschillende beschikbaar. Welke is voor jou het meest geschikt?

Michelin groene reisgids – Weekend Krakau

krakau reisgids michelinEen boekwerkje met alles wat je ooit wilde weten over Krakau en waarschijnlijk nog veel meer. De Groene reisgids van Michelin staat boordevol achtergrondinformatie over de geschiedenis van de stad en gebouwen, de Krakause cultuur en het rijke kunstleven. Het is flink wat leeswerk, dat hier en daar wat ouderwets aan doet. Maar van alle gidsen op deze pagina kun je hier het meest van leren. Om het overzichtelijker te maken, maakt de gids gebruik van een drie-sterren systeem. Zo wordt aangegeven of een adres of bezienswaardigheid interessant is, de moeite van de omweg waard is of zelfs de hele reis zelf waard maakt.
Tips voor hotels en restaurants zijn uitgebreid en goed doordacht, maar ook weinig verrassend. Volg deze gids, en je slaapt en dineert waarschijnlijk ergens op of rond Rynek Glowny. Veilige keuzes, die niet teleurstellen, maar wellicht ook niet snel verrassen met unieke adresjes buiten de gebaande paden.
Opvallend is dat de gids er vanuit gaat dat je voor een bezoek aan Auschwitz zelf vervoer regelt die kant op. Wil je liever opgehaald worden bij je hotel, dan kun je beter een georganiseerde tour boeken.
Geschikt voor wie… graag zijn huiswerk heel erg goed doet.
Te koop voor €9,99 bij Bol.com.

Krakau ANWB Extra

krakau stedengids reisgids anwbDe kleine ANWB Extra reisgidsen voor stedentrips hebben een compleet nieuw uiterlijk gekregen, en ze zien er geweldig uit. De nieuwe vormgeving is lekker fris en helemaal van deze tijd. Datzelfde geldt voor de inhoud. Auteur Dieter Schulz wisselt op no-nonsens wijze praktische informatie af met beknopte achtergronden en leuke weetjes. Een pagina met bekende Krakauers, of ‘Krakau in cijfers’ zijn niet direct nodig voor een succesvol reisje, maar maken het doorbladeren van deze gids wel veel leuker. Klein minpuntje is dat soms wat oude informatie van eerdere uitgaves is blijven staan (Uitgaansgelegenheid Stalowia Magnolia wordt bijvoorbeeld aangeraden, maar is al jaren dicht), maar voor de rest kan deze gids wat ons betreft weer jaren mee.
Geschikt voor wie… op leuke wijze een compleet en overzichtelijk beeld van Krakau wil krijgen.
Te koop voor 11,99 bij Bol.com.

Time to Momo Krakau (100% Krakau)

100 krakau procentDe aaaaallerbeste reisgids ooit. Zelfs als je niet naar Krakau gaat, zouden wij ‘m nog aanraden. En dat zeggen we gerust niet omdat we ‘m zelf geschreven hebben! Goed, we zijn een beetje bevooroordeeld omdat de eerste druk van deze Time to Momo gids van onze hand kwam. Toen we ‘m in 2014 schreven heette het nog 100% Krakau,. Sindsdien heeft hij een moderner uiterlijk gekregen en een nieuwe redactie. Het unieke aan de Time to Momo gidsjes is dat de basis  kant en klare wandelroutes zijn door de leukste delen van de stad. We hebben toentertijd wandelroutes uitgestippeld door Stare Miasto, Kazimierz en Podgórze en daar de leukste musea, restaurants, winkels en bezienswaardigheden bij gezocht. Ideaal voor als je blanco het vliegtuig uit stapt, en toch de leukste plekjes wilt ontdekken. Door de focus op de wandelingen is er weinig ruimte voor informatie over praktische zaken rond Krakau. Voor wie het liefst zijn hele reis dus zelf uitpuzzelt, zullen de Time to Momo gidsjes misschien niet voldoende zijn. Disclaimer: Krakau verandert in rap tempo, dus sommige adresjes (vooral in Podgórze) zijn inmiddels vervangen voor iets nieuws.
Geschikt voor wie… niet zo van de voorbereiding is, en toch niets wil missen.
Te koop voor €14,99 bij Bol.com.

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer