Home Georganiseerde reizen Busreis Auschwitz en Krakau

Busreis Auschwitz en Krakau

by Informatiebureau Krakau

auschwitz krakow

 

Concentratiekamp Auschwitz is een van de belangrijkste bezienswaardigheden vlakbij Krakau. Deze must see voor iedere volwassene is vanuit Nederland gemakkelijk te bezoeken met een georganiseerde bus rondreis. Auschwitz kun je goed combineren met het beeldschone Krakau, omdat beide plekken slechts 100 kilometer bij elkaar vandaan liggen. Daarom bezoek je tijdens een busreis vaak zowel de concentratiekampen als Krakau.

Waarom een busreis naar Auschwitz?

Auschwitz is goed zelf te bezoeken vanuit Krakau, dus waarom zou je voor een speciale busreis kiezen? Bij een busreis is alles voor je verzorgd: hotel, vervoer, meerdere maaltijden en excursies. Vaak bezoek je ook andere interessante plaatsen onderweg, zoals Wrocław, Dresden of Warschau. Je hebt de hele reis een Nederlandssprekende reisleider mee voor hulp en vragen onderweg. Daarnaast ontmoet je in de bus andere Nederlanders met interesse in de tweede wereldoorlog, geschiedenis en/of Polen.

Wat bezoek je tijdens een busreis naar Auschwitz?

Bij alle busreizen kun je zowel Auschwitz als Krakau bezoeken. Op de heen- en terugreis overnacht je in Duitsland. Al zijn er ook een aantal reizen die een deel van de reis met het vliegtuig overbruggen. In het concentratiekamp en in Krakau heb je vaak een Nederlandse gids. Bij een uitgebreidere busreis ga je ook naar andere interessante plekken in Polen, zoals de Tatra bergen, de Wielickza zoutmijnen of grote historische steden.

Boek een busreis naar Auschwitz en Krakau

Boek een busreis naar Auschwitz en Krakau en laat alles voor je regelen. Hieronder staan een aantal goede aanbiedingen voor comfortabele busreizen. Je gaat met alle opties naar Krakau en het voormalig concentratiekamp. In sommige gevallen is Auschwitz een optie die je extra bijboekt. Vergelijk de reizen en reserveer direct de ideale busreis.


busreis auswitch krakau

De historie van Krakau

Oad – 8 dagen, vanaf € 599 p.p.

Kom naar het mooie en historische Krakau. Tijdens deze busreis van Oad verblijf je middenin het oude centrum van Krakau. In acht dagen heb je voldoende tijd om de stad en de omliggende hoogtepunten, zoals Auschwitz, te bezoeken. De stad zelf is prachtig, net als de omgeving, die je ook zult bezoeken. Zo ga je naar het in de bergen gelegen Zakopane en de wereldberoemde zoutmijnen van Wieliczka. Een bezoek aan het aangrijpende concentratiekamp Auschwitz is een optie (en aanrader!).

Hoogtepunten:

– Dresden, koningsstad Krakau, natuurschoon in Zakopane, kasteel Pszczyna, zoutmijnen Wieliczka, concentratiekamp Auschwitz (optioneel), historisch Wroclaw.
busreis auschwitz krakau

Bekijk deze busreis Krakau


Krakau auswitch bustoer

Busreis Krakau, Zakopane en Auschwitz

Kras – 8 dagen, vanaf €489
Eeuwenlang was Krakau de hoofdstad van Polen, de troon voor koningen en een magneet voor schrijvers, schilders en artiesten. Door hun invloed is de binnenstad van Krakau vandaag de dag een waar openluchtmuseum en staat het in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met deze busreis bezoek je in Zuid-Polen Zakopane met haar karakteristieke houten huizen en bewonder je de unieke flora en fauna van het Tatranski Park Naradowy, aan de voet van de Hoge Tatra. Ook indrukwekkend is het bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz.

Busreis inclusief: korte stop Wrocław, rustig gelegen hotel in Krakau, NL-sprekende gids in Krakau, Wieliczka & Hoge Tatra, 7x ontbijt en diner. Optioneel: excursie Auschwitz.

busreis auswitch kras

Bekijk deze busreis Krakau


bus reis concentratiekamp Oswiecim

Historisch Krakau

De Jong Intra – 8 (of 6) dagen, vanaf €469 p.p.
Een indrukwekkende reis naar Krakau. De voormalige hoofdstad van Polen is de mooiste historische stad van het land. Het is niet voor niets dat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Poolse stad vrijwel helemaal gespaard gebleven, waardoor de historische schatten nog overal te bewonderen zijn. De bus brengt je onder andere naar Auschwitz (optioneel) en de Wieliczka zoutmijnen. Met een stadsgids bezoek je ondermeer de oude Joodse wijk, het Schindler museum en het historische stadscentrum.
Kies je voor de vliegtuigoptie, dan duurt deze reis 2 dagen korter.
busreis auschwitz en krakau 2

Bekijk deze busreis Krakau


Krakau auswitch bustoer

Reis voor alleengaanden naar Krakau, Zakopane en Auschwitz

Kras – 6 dagen, vanaf €849
Deze rondreis van Kras is deels met de bus, maar het grootste deel van de afstand leg je comfortabel af met het vliegtuig. Je bezoekt de koninklijke stad Krakau en de bergen rondom Zakopane. Daarnaast kun je ook naar Auschwitz en de zoutmijnen van Wieliczka. Dit is een single-reis, speciaal voor mensen die alleen op vakantie gaan. De standaardkamer is een eenpersoonskamer, al is een tweepersoonskamer boeken ook mogelijk tegen betaling (en bij beschikbaarheid).

Reis inclusief: vliegtuig en comfortabele touringbus, rustig gelegen hotel in Krakau, gids in Krakau, Wieliczka, Hoge Tatra, 7x ontbijt en diner. Optioneel: excursie Auschwitz.

busreis auswitch kras

Bekijk deze busreis Krakau


 

Andere rondreizen in Polen en Krakau

 

Laatst bijgewerkt op 5 november 2018

<< Terug naar ‘Georganiseerde reizen’

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer