Home Bezienswaardigheden Rynek Underground

Rynek Underground

by Informatiebureau Krakau
Rynek Underground museum Krakow - Bezoek Krakau

Rynek Underground Museum Krakow - Bezoek Krakau

Op Rynek Główny, het grote marktplein in het hart van Krakau, sta je op eeuwenoude geschiedenis. Sinds 2010 is het mogelijk om af te dalen in die geschiedenis. Het museum Rynek Underground is het resultaat van vijf jaar archeologische opgravingen onder het plein en biedt een bijzonder inkijkje in het Krakau van eeuwen terug.

Rynek Underground museum Krakow - Bezoek KrakauRynek Underground is een modern en erg interessant museum. Hier krijg je aan de hand van multimediapresentaties, films en projecties een goed beeld van het centrum van Krakau door de eeuwen heen. De vele opgravingen die zijn gedaan onder het marktplein vormen de basis van het museum. Van accessoires die mensen heel vroeger verloren zijn, tot funderingen van de oude lakenhallen en graven uit de tijd dat de kerken op het plein nog een kerkhof hadden.

Wat is er te zien in Rynek Underground?

Je loopt over de oude hobbelige straten en kunt overal iets zien. Door de geluidseffecten, films en projecties lijkt het soms of je zelf over de middeleeuwse markt loopt. Het interactieve museum geeft veel informatie over onder andere de zouthandel uit de Middeleeuwen en de koningshuizen uit latere tijden. Aan het einde kun je meerdere interessante (Engels ondertitelde) documentaires bekijken. Je zult daarbij keuzes moeten maken, want alle filmbeelden in Rynek Underground zien, dat lukt bijna niet op één dag.

Rynek Underground bezoeken

Rynek Underground informatie

Openingstijden
Nov – maa: ma, wo – zo 10.00 – 20.00
Apr – okt: ma, wo – zo 10.00 – 22.00
Hele jaar: di 10.00 – 16.00
Elke 2e maandag van de maand gesloten
Toegangsprijzen: 21 złoty, dinsdag gratis
Website

Kaartjes voor Rynek Underground koop je bij het ticketbureau aan de westzijde van de lakenhal, midden op het marktplein. De ingang van het museum bevindt zich aan de andere kant van de lakenhal, tegenover de Mariakerk. Het museum heeft een beperkt aantal kaarten per dag. In het hoogseizoen is vooraf reserveren handig, dit kun je doen via hun website of bij het ticketbureau. Je krijgt dan een kaartje voor een bepaald tijdstip aangewezen, maar eenmaal binnen mag je zolang blijven als je zelf wilt.
Elke tweede maandag van de maand is Rynek Underground gesloten.

TIP: Rynek Underground bezoek je gratis met de Krakowcard. Deze stadspas koop je vanaf 10 euro per dag.

 

Rynek Underground Museum Krakow - Bezoek Krakau

Op oude luchtfoto’s in het museum is goed te zien hoe uitgebreid de archeologische opgravingen onder het plein waren.

Laatst bijgewerkt op 30 januari 2019

Lees ook:
Rynek Glowny, het grootste Middeleeuwse marktplein van Europa.
Maria kerk op het plein in Krakau
Onze tips voor mooiste hotels van Krakau
<< Terug naar ‘Bezienswaardigheden in Krakau’

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer