Home Blog 3 dagen in Krakau – tijd voor de stad en excursies

3 dagen in Krakau – tijd voor de stad en excursies

Van rustig slenteren tot indrukwekkende uitstapjes

by Informatiebureau Krakau
Theater - Bezoekkrakau.nl

Drie volle dagen, 72 uur, in Krakau. Dat is een goed begin om de mooie Poolse stad te leren kennen. Je hebt tijd om de stad te leren kennen. Ook is het leuk om tijd te reserveren voor een of twee van de interessante excursies buiten de stad. Gebruik onderstaande dagplanning als handleiding of inspiratie voor je eigen ideale weekend weg. Na een rustig eerste dagje, kun je elke ochtend een excursie doen. De middag en/of avond heb je dan tijd om van de stad te genieten. Wedden dat je later terugkomt voor nog eens 3 dagen?

Minder tijd? Lees ook:

Theater - Bezoekkrakau.nl

Dag 1 in Krakau – Rustig slenteren door de stad

Ga rustig op pad in Krakau zelf. Ontbijt in je appartement of in een van de leuke adressen in de stad. Slenter door de oude stad, loop over de Wawel heuvel met zijn kasteel en kathedraal. Voor een beetje houvast kun je een leuke audiotour met je smartphone doen voor € 3,50 p.p.
Lunch daarna ergens of koop bij de bakker een lekker broodje en ga zitten op een van de bankjes in het Planty park of aan de rivieroever. In de middag heb je tijd om een van de musea in de binnenstad bezoeken, zoals Rynek Underground. Of loop de mooie Mariakerk in, met zijn twee torens. In de zomermaanden is het mogelijk de hoogste toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht. ’s Avonds eet je typisch Pools of juist iets heel anders. Er is keuze genoeg! Daarna nog een kopje koffie of een borrel in één van de leuke keldercafés in het centrum van Krakau.

Dag 2 in Krakau – Zoutmijnen en Joodse wijk

Reserveer voor de ochtend een wandeling door de Wieliczka zoutmijnen. In de middag ben je terug in Krakau en kun je ergens lunchen. Daarna de Joodse wijk Kazimierz verkennen, waar je kerken, synagoges, leuke winkeltjes en heel veel koffiebarretjes en restaurants hebt. Loop over de blauwe loopbrug over de rivier, en je staat in stadsdeel Podgórze waar de oude ghetto was. Hier vind je ook het interessante museum over Krakau in de bezettingstijd, gevestigd in de oude fabriek van Oskar Schindler, dat absoluut een bezoekje waard is. ’s Avonds kun je terug naar Kazimierz om te eten en daarna knus te zitten in de vele leuke cafés, of te dansen tot diep in de nacht in één van clubs.

Dag 3 in Krakau – excursie en wodkaproeverij

Deze laatste dag kun je maar beter vroeg op om naar Auschwitz en Birkenau te gaan. Neem een lunchpakketje mee, want er is niet veel te koop daar. Ga je met een georganiseerde tour, dan word je na ongeveer 8 uur weer netjes afgezet bij je hotel. Tijd voor een rustig restaurant of eetcafé om nog even na te praten en de boel te laten bezinken.
Je 3-daagse stedentrip naar Krakau sluit je leuk af met een kleine wodkaproeverij in de Wodka bar. De barman helpt je te kiezen en als je deelt met je gezelschap kun je veel verschillende smaken uitproberen. Wel zo makkelijk om de lekkerste smaak te weten, wanneer je vlak voor je terugvlucht achter de douane besluit toch een fles te kopen.

Wieliczka zoutmijn - Bezoek Krakau
Foto: afkomstig van Wieliczka Zoutmijn

Excursies: Auschwitz en de Wieliczka zoutmijn

Voor wie een paar dagen naar Krakau komt, zijn twee excursies erg interessant. Het grootste deel van de bezoekers van Krakau grijpt de kans om het meest indrukwekkende aandenken aan de holocaust te bezoeken: concentratiekamp Auschwitz. Een monument dat iedereen een keer in zijn leven gezien moet hebben.

De tweede populaire excursie, naar de Wieliczka zoutmijnen, is van een heel andere orde. De zoutmijn is een prachtig bouwwerk onder de grond, met uit zout gebeeldhouwde kamers, beelden en zelfs een kathedraal waar alles van zout is. De excursie in Wieliczka duurt 4 uur, voor Auschwitz en Birkenau ben je al snel 8 uur onderweg, inclusief reistijd. Onze tip is om Auschwitz zo laat mogelijk in je vakantie te plannen. Het is een indrukwekkende en ontzettend beklemmende plek en iedereen gaat daar anders mee om. Het is goed mogelijk dat je even tijd nodig hebt om de indrukken te verwerken en het zou zonde zijn als je daarna niet meer kunt genieten van je verblijf in Krakau.

Laatst bijgewerkt op 25 september 2018

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer