Home Vervoer Vliegtickets Krakau

Vliegtickets Krakau

by Informatiebureau Krakau
Krakau airport - bezoek krakau

Krakau is het best te bereiken per vliegtuig. Vanuit Nederland kun je op Krakau zelf (Kraków airport) vliegen of op Katowice Airport. Boek je een pakketreis, dan zijn je hotel, transfer en vliegtickets naar Krakau al geregeld. Je kunt ook zelf je reis naar Krakau regelen. Dat is eenvoudig en je hebt wat meer vrijheid in data. Daarnaast is zelf je vliegreis regelen vaak ook de goedkoopste optie. Regel je de vakantie zelf, dan reserveer je zelf een leuk hotel en vliegtickets naar Krakau of Katowice.

Krakau airport - bezoek krakau

 

Vliegen naar Krakau of Katowice airport?

Wanneer je vliegtickets zelf boekt, is het goed om te weten dat vliegen op Krakow zelf het handigst is. Katowice Airport ligt op zo’n 100 kilometer van Krakau. Het vervoer tussen deze twee plekken kost je al snel 1,5 uur, los nog van extra kosten voor vervoer. Zeker wanneer je maar een paar dagen naar Krakau komt, is het handig om zo efficient mogelijk te vliegen. En vaak scheelt het slechts een paar tientjes per vliegticket.

Wie vliegen er naar Krakau?

Vliegmaatschappijen vliegen voornamelijk op Krakau vanuit Amsterdam Schiphol en Eindhoven. Afhankelijk van wanneer je vliegt, kunnen de prijzen voor vliegtickets sterk verschillen.

 • KLM, Lufthansa en Austrian Airlines zijn maatschappijen die direct van Amsterdam naar Krakau vliegen.
 • Transavia vliegt tussen Amsterdam en Katowice, en van Eindhoven naar Krakau.
 • Ryanair vliegt van Eindhoven naar Krakau.
 • Wizzair vliegt van Eindhoven en Maastricht op Katowice.

Vliegtickets Krakau betalen met iDeal

Omdat er zoveel opties zijn, is het handig om je vliegtickets naar Krakau (Kraków) te vergelijken via bijvoorbeeld Vliegtickets.nl. Deze website vergelijkt alle vliegmaatschappijen op tijden en prijs, waarna je het beste vliegticket kunt kiezen. Dit is een van de weinige website die geen extra kosten rekent na het invullen van je persoonlijke gegevens (wel een boekingsbedrag vóór het invullen). Je kunt je vliegtickets gratis afrekenen met iDeal. Ideaal voor als je geen creditcard hebt! Wil je je vliegtickets naar Krakau wel afrekenen met creditcard, dan kan dat ook voor een meerprijs.

Tip: als je ‘incl. alternatieve luchthavens’ aanvinkt in het tweede scherm, zie je ook ticketprijzen voor andere vliegvelden in Nederland en vlakbij Krakau.

Let op: regels bij goedkope vliegtickets Krakau

Wanneer je met een goedkope vliegmaatschappij naar Krakau vliegt, gelden er een aantal regels. Deze bedrijven kunnen de prijs van hun vliegtickets laag houden door een ‘uitgekleed’ ticket aan te bieden. Dat is prima als je van te voren rekening houdt met een aantal zaken:

 • Online inchecken

  Net als bij veel andere luchtvaartmaatschappijen, check je bij goedkope airlines van te voren online in. Dit kan vaak al een paar dagen van te voren. Voor extra vroeg inchecken en plaatsen kiezen, betaal je soms extra van te voren. Na het inchecken is het de bedoeling dat je zelf je vliegtickets naar Krakau toe print.

 • Printen vliegtickets

  De goedkopere vliegmaatschappijen zoals Wizz Air en Ryanair bieden extra services alleen aan tegen betaling. Een van die services is het printen van vliegtickets. Het is verstandig om je tickets te printen vóór je op het vliegveld aankomt. Een ticket kun je pas printen ná het online inchecken. Het vliegticket naar Krakau toe kun je thuis printen. Wanneer je in Krakau online moet inchecken voor de terugvlucht, moet je in de stad het retourticket printen. Dit kan bij je hotel of anders bij internetcafé ‘Klub Internetowy Garinet’ in Florianska 18 in de binnenstad van Krakau.
  Sommige vliegmaatschappijen, zoals RyanAir, maken het gelukkig wat makkelijker door ook boardingcards op het scherm van je telefoon te accepteren. Vaak moet je daarvoor wel hun app downloaden.

 • Bagage en handbagage

  Bij alle vliegtickets zul je extra moeten betalen voor een koffer of tas in het ruim van het vliegtuig. In sommige gevallen betaal je ook extra voor handbagage, in ieder geval bij Wizz Air. Ryanair keurt twee gratis stuks handbagage goed wanneer je naar Krakau vliegt met hen. Kijk goed in de voorwaarden hoe groot en zwaar je handbagage mag zijn en hou je aan die regels om extra kosten te voorkomen. Wil je meer bagage meenemen naar Polen, reserveer dit dan het liefst online in plaats van pas op het vliegveld. Dit voorkomt hogere kosten wanneer je naar Krakau vliegt.

 

 

Lees ook:
Vervoer vanaf Krakau Airport
Vervoer vanaf Katowice Airport
Overnachten in Krakau
<< Terug naar ‘Vervoer Krakau’

Laatst bijgewerkt op 4 november 2018

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer