Home Vervoer Auto, trein of bus naar Krakau

Auto, trein of bus naar Krakau

by Informatiebureau Krakau
Tram in Krakau - bezoekkrakau.nl

Met de auto, trein of bus naar Krakau. Voor mensen die liever niet vliegen zijn er andere mogelijkheden om de stad te bezoeken. Ook als je een uitgebreidere reis wilt maken, waarvan Krakau een onderdeel is, is de auto, bus of de trein vaak een beter alternatief. Hieronder vind je meer informatie.

Bus naar Krakau

bus naar krakau

Vanaf meerdere opstappunten in Nederland kun je dagelijks een luxe bus naar Krakau nemen. De busrit duurt ongeveer 20 uur. Bij de meeste betrouwbare reisaanbieders boek je tegelijkertijd met de busrit een hotel. Vaak zitten hier extra’s bij zoals een Nederlandse reisleider, een stadswandeling en een bezoek aan Auschwitz. Bekijk hier een overzicht van georganiseerde busreizen naar Krakau.

Trein naar Krakau

Pak de trein en kom uitgerust aan in Krakau. Vanuit Nederland vertrekken elke dag nachttreinen (City Night Line) naar Warschau. Daar kun je overstappen naar Krakau. Hou rekening met ongeveer 14 + 3 uur reistijd en meer dan 100 euro voor een retourtje. Wil je met de trein naar Krakau, maak er dan gelijk een prachtige reis van. De Treinreiswinkel heeft leuke treinreizen waarmee je zowel Krakau als andere mooie Europese steden bezoekt.

Met de auto

Met de auto rijdt je ongeveer in 12 uur vanuit Nederland naar Krakau. Je kunt over Dresden of Berlijn rijden. Zowel in Duitsland als in Polen zijn winterbanden verplicht in de wintermaanden. Veel hotels in Krakau bieden parkeerplekken aan, parkeren op straat is relatief veilig. Hoewel de binnenstad van Krakau niet autovriendelijk is, is een auto erg handig om uitstapjes in de omgeving te doen. Concentratiekamp Auschwitz, de zoutmijnen en de Tatra bergen zijn bijvoorbeeld goed te bereiken per auto vanuit Krakau. Wil je wel een auto bij je hebben, maar niet zo lange rit maken? Kies dan voor vliegen en huur een auto in de stad.

Lees ook:
Langere rondreizen door Polen op een rij
Veel vrijheid tijdens een autorondreis door Polen
Handig: huurauto in Krakau?
Vervoer in de stad
<< Terug naar ‘Vervoer in Krakau’

 

Laatst bijgewerkt op 1 november 2018

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer