Home Doen in Krakau In Krakau uitgaan in café of club

In Krakau uitgaan in café of club

Sfeervol zitten of voetjes van de vloer

by Informatiebureau Krakau
uitgaan Krakau - café

In Krakau uitgaan, dat betekent knusse cafés, clubs in keldergewelven, trendy adresjes en veel leuke mensen. Door de vele studenten en vrolijke toeristen is het elke avond gezellig stappen in de stad. Krakau heeft de hoogste kroegdichtheid ter wereld, wordt er gefluisterd. Vooral in de Joodse wijk Kazimierz is op elke hoek een leuke club of kroeg iets leuks te doen. Ontdek zelf het uitgaansleven in deze stad.

Cafés in Krakau

uitgaan Krakau - caféSfeervolle cafés zijn altijd dichtbij in Krakau. Het oude centrum, rondom het grote marktplein, zit er vol mee. Veel van de gezellige cafés zitten diep onder de grond, in keldergewelven onder de oude gebouwen. De stenen muren van bijvoorbeeld Piwnica Pod Baranami (Rynek Główny 27), verlicht met kaarslicht, geven de kroeg een unieke sfeer. Daardoor zijn dit ook fijne cafés bij slechter weer of als het kouder is.

Minstens zoveel gezellige cafés vind je in de joodse buurt Kazimierz. Het plein Plac Nowy is volledig omringd door kroegen en cafeetjes. Het populaire Alchemia zet hier de trend met een ouderwetse inrichting en een overdaad aan kaarsen. Hier is het altijd druk, zeker op vrijdag- en zaterdagavond als er in de kelder concerten zijn.

Krakau is een echte studentenstad, wat voor veel cafés de sfeer bepaalt. Dat levert een jong uitgaanspubliek op die afkomen op de voordelige consumpties. Zo is in het centrum van Krakau Jazzrock Cafe populair onder studenten om te stappen en in Kazimierz lokt onder andere Pijalnia Wódki i Piwa. met voordelig bier, wodka en de bijpassende haringhapjes. Bier wordt overal standaard geschonken in halve literglazen en kost gemiddeld minder dan €2. Kleinere biertjes bestellen kan overigens ook. Als studenten genoeg hebben van aan de bar hangen, gaan ze dansen (en verder drinken) in de ondergrondse clubs zoals het redelijk foute, maar wel retro-leuke Klub Społem of in Alternatywy. Beide clubs liggen vlakbij het grote plein.

In Krakau uitgaan in clubs

uitgaan krakau - club FarykaTot laat in de avond dansen en drinken. Voor nachtbrakers is er een ruime keuze aan clubs in Krakau. Ook hiervoor geldt dat de meeste uitgaansgelegenheden zich concentreren rond het grote plein in het oude centrum. Een jong, hip publiek staat in de rij voor de modern ingerichte club Frantic, terwijl je je in de luxe Club Baccarat een avond als een VIP kunt stappen. Net buiten de binnenstad zit The Shine, een moderne club. Liefhebbers van pompende beats kunnen afdalen in het ondergrondse doolhof van Prozak 2.0, waar in elk gewelf een andere DJ te vinden is.

In Kazimierz is Piękny Pies een begrip en een populair adres voor uitgaan tot in de kleine uurtjes en leuke concerten. Aan de andere kant van de rivier is Forum Przestrzenie, gevestigd in een oud Sovjet-hotel, overdag een hip café terwijl er ’s avonds regelmatig DJ’s draaien.

Jazz in Krakau

Wie van live jazz houdt, komt in Krakau uitstekend aan zijn trekken. De stad staat bekend om zijn levendige jazz-scene en biedt bijna de hele week door live optredens van artiesten uit binnen- en buitenland. In het centrum kun je uitgaan in Harris Piano Jazz bar en Piec’Art, die beide de toon zetten met veel jazz-optredens op hun kleine podia. Aan de andere kant van de rivier, in stadsdeel Podgórze, heeft Club Drukarnia een knus concertzaaltje met regelmatig optredens van jazz-artiesten.

 

Laatst bijgewerkt op 7 mei 2021

  Lees ook:
Festivals en evenementen in Krakau
De leukste restaurants in Krakau

<< terug naar: ‘Doen in Krakau’

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer