Home Vervoer Huurauto in Krakau

Huurauto in Krakau

by Informatiebureau Krakau
Polski Fiat - oldtimers in Krakau

Een huurauto is in Krakau niet altijd nodig. Een groot deel van de binnenstad is namelijk autovrij of eenrichtingsverkeer. Parkeerplaatsen bij bezienswaardigheden zijn schaars en betaald. Mensen die vooral het centrum willen bezoeken, kunnen daarom het beste gebruik maken van het openbaar vervoer of de taxi. Omdat de binnenstad, Kazimierz en de wijk Podgórze dicht bij elkaar liggen, kun je de afstanden ook te voet afleggen. Wil je plekken buiten Krakau bezoeken, of ligt je hotel buiten het centrum, dan kan een huurauto handig zijn.

Wanneer een huurauto?

De zoutmijnen, concentratiekamp Auschwitz en bijvoorbeeld het Tatragebergte liggen op rijafstand van Krakau. Ook de communistische ideaalwijk Nowa Huta en de dierentuin Krakow ZOO zijn makkelijk te berijden vanaf Krakau. Met een huurauto kun je zelfstandig deze bezienswaardigheden bezoeken. Hou er rekening mee dat als je de huurauto voor langer dan een dag wilt huren, je deze ook parkeert in de stad. Bij sommige hotels zit een parkeergarage en ander kan de auto buiten staan. Dit is relatief veilig in Krakau en vrij goedkoop.

Huurauto Krakau reserveren

Via vergelijker Sunny Cars heb je bijvoorbeeld al voor minder dan € 30 een auto voor een dag. Een grotere auto kost minder dan € 50 euro. Je betaalt daar (gratis) met je creditcard. In Krakau zijn winterbanden verplicht in de wintermaanden, deze zitten standaard op de huurauto’s.

Huurauto op het vliegveld handig?

Vanaf zowel Krakau Airport als het vliegveld in Katowice rijden onder andere van te voren te reserveren taxi’s naar de binnenstad van Krakau. Wil je een huurauto gebruiken tijdens je stedentrip, dan kun je besluiten om deze al op het vliegveld op te halen. Je kunt dan vanuit het vliegtuig direct je auto instappen en naar een bezienswaardigheid of hotel rijden. Daarnaast scheelt het je extra kosten voor ander vervoer naar de stad.

Lees ook:
Vervoer vanaf Krakau Airport
Vervoer vanaf Katowice Airport
Vervoer in de stad
Must see in Krakau
<< Terug naar ‘Vervoer’

Laatst bijgewerkt op 1 november 2019

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer