Home Blog 2 dagen in Krakau – wat je kunt zien in 48 uur

2 dagen in Krakau – wat je kunt zien in 48 uur

In de stad blijven of uitstapjes doen?

by Informatiebureau Krakau
Wawel kasteel en kathedraal - Bezoekkrakau.nl

Krakau is met al zijn attracties en mogelijkheden voor dagtripjes echt een stad voor minimaal 5 dagen. Gelukkig kun je ook al veel zien van de stad als je 2 dagen te besteden hebt in Krakau. Het is zelfs mogelijk – en misschien wel aan te raden – om ook één van de dagtrips toe te voegen aan je reisplan. Concentratiekamp Auschwitz is een monument dat vanaf Krakau goed te bezoeken is en dat eigenlijk iedereen een keer gezien moet hebben. Wil je het meeste halen uit je 48 uur in Krakau, dan geven we je graag een aantal tips.

Lees ook:

Wawel kasteel - Bezoek Krakau

 

Twee keuzes: welke plan volg jij voor Krakau?

Als je 2 volle dagen in Krakau kunt zijn, dan heb je 2 keuzes om de stad te bezoeken. Kies degene die het beste bij je past. Wil jij de stad zo goed mogelijk leren kennen of kom je maar één keer naar Krakau en wil je alle hoogtepunten zien?

  1. Of je gaat voor de hoogtepunten in de stad, met de beste excursies buiten de stad
  2. Of je richt je volledig op Krakau zelf

Optie 1. Krakau, Auschwitz en de zoutmijnen in Wieliczka

Om met de eerste te beginnen; wat zijn de hoogtepunten van Krakau en hoe kun je die in 2 dagen zien? Dat is heel eenvoudig, al is het wel goed om rekening te houden met een vol programma. In de blog ‘Krakau in 1 dag’ beschrijven we hoe je het beste je eerste dag in de stad zelf kunt besteden. Met onze tips krijg je een goed beeld van de drie bekendste wijken, de belangrijkste bezienswaardigheden en musea en een aantal leuke restaurants en cafés. Op dag 2 heb je de hele dag om je te richten op het aangrijpende voormalige concentratiekamp Auschwitz en de indrukwekkende zoutmijnen van Wieliczka. Wil je beide excursies doen op één dag, dan raden we af om dit zelf met OV of taxi te regelen. Eigenlijk red je dit alleen door mee te gaan met een georganiseerde dubbeltour. Zo weet je zeker dat je overal op tijd aankomt. Een andere optie is om alleen een tour naar Auschwitz te doen en Wieliczka voor je volgende bezoek te bewaren (of andersom).

’s Avonds als je weer bij je hotel afgezet wordt, is het fijn om even over de indrukken van die dag te praten. Slaap je in de binnenstad, dan is een restaurant daar in de buurt wel zo prettig. Bijvoorbeeld de typisch Poolse berghut Chata en daarna nog wat drinken in keldercafé Pod Baranami aan het grote Marktplein. In Kazimierz kun je bijvoorbeeld bij het trendy Plac Nowy 1 gaan eten en daarna wat drinken in een van de cafés aan datzelfde plein.

Optie 2. Krakau zelf in 48 uur ontdekken

Dag 1. Twee volle dagen in Krakau, dan kun je wat meer tijd nemen om de stad zelf te bezichtigen. Volg het plan van Krakau in 24 uur, sla Wawel over en neem wat meer tijd voor de binnenstad. Kijk bijvoorbeeld ook onder de grond naar het marktplein zoals het 500 jaar geleden was in museum Rynek Underground. Een andere optie is de mooie Mariakerk van binnen bekijken en de toren beklimmen voor een goed uitzicht over de hele stad. Voor een beetje houvast kun je met je smartphone onze eigen audioguide doen die je in 3 uur door de binnenstad leidt. Andere optie is een Nederlandstalige fietstocht boeken.

Dag 2. Bezoek de Wawel heuvel uitgebreider op dag 2 en koop bijvoorbeeld een kaartje voor de kathedraal. Loop daarna een rondje door Planty, het park dat de gehele binnenstad omzoomt. Je hebt op deze tweede dag ook voldoende tijd voor de joodse wijk Kazimierz met zijn synagoges en kerken. Loop zeker bij een paar naar binnen, ze zijn erg mooi om te zien. Kies verder een aantal leuke restaurants uit onze lijst van leuke restaurants en/of ontbijtplekken. Deze wat meer relaxte dag kun je afsluiten in één van de knusse cafés in Kazimierz zoals Alchemia, of in een ondergrondse jazzbar in het centrum, zoals Harris Piano bar.

Laatst bijgewerkt op 7 juni 2023

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer