Home Weer Krakau Klimaat en weer Krakau

Klimaat en weer Krakau

by Informatiebureau Krakau

Wat wordt het weer? Krakau is een bestemming die je zowel heel veel zon, als heel veel sneeuw kan geven. In de zomer kunnen temperaturen flink oplopen, terwijl je in de winter verblijdt kunt worden met een flink pak sneeuw. Lees hieronder meer over het weer in Krakau en plan je vakantie slim in.

Zonnig klimaat

Krakau heeft een zonnig klimaat. Vanaf vroeg in de lente tot laat in oktober kan het heerlijk weer zijn, met veel warme en zonnige dagen. Vergeleken met België en Nederland regent het weinig in de stad. Je hebt dus veel kans om terrasjes mee te pakken en mooie stadswandelingen te maken. In de zomermaanden kan het weer zelfs heel heet worden. Zeker in juni, juli en augustus komen temperaturen boven de 30 graden regelmatig voor. Overweeg een stedentrip in de lente als je wat mildere temperaturen wilt.

Winterweer Krakau

Vanaf november of december kan het weer in Krakau winters worden. Sneeuw en temperaturen onder het vriespunt komen geregeld voor. Kleed je dus warm aan als je in de wintermaanden de stad bezoekt. Overigens is Krakau een windstille stad omdat het in een dal tussen de heuvels ligt. Hierdoor is de gevoelstemperatuur vaak hoger dan de thermometer aangeeft, wat koude winters prima draaglijk maakt.
De wintermaanden zijn goede maanden voor een stedentrip omdat de stad lekker rustig is en er veel knusse kelderrestaurants en romantische kaarslichtcafés zijn. Zeker rond kerst krijgt de stad een warme sfeer, vóór de kerstdagen kun je op de kerstmarkt rondlopen die jaarlijkse op het grote plein staat. Met de kerstdagen zelf is er weinig te beleven in de stad. Polen vieren de kerstdagen met familie, of zitten in de kerk. Sinds een aantal jaren zijn er wel enkele restaurants open. Van januari tot en met maart kun je een stedentrip naar Krakau goed combineren met een sneeuwvakantie in de Tatra’s waar het goed skiën is.

Klimaat Krakau

Voordat je je vakantie boekt, is het handig om te weten welk weer je in Krakau kunt verwachten. In het diagram hieronder staan het gemiddelde aantal zondagen, de gemiddelde neerslag en temperatuur per maand.

Weer Krakau

Weer en klimaat Krakau

 

Laatst bijgewerkt 15 februari 2018

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer