Home Blog Nederlandstalige audiotour door het centrum van Krakau

Nederlandstalige audiotour door het centrum van Krakau

by Informatiebureau Krakau
Audiotour Krakau Nederlands - Bezoekkrakau

Kom je naar Krakau en vind je het leuk om rondgeleid te worden door de stad in het Nederlands? Dan zijn er verschillende tours beschikbaar. Die zijn voornamelijk voor groepen. Wat als je alleen, of met z’n tweeën komt? Daarom hebben we een erg leuke audio guide gemaakt (vinden we zelf). Voor alle Belgen en Nederlanders die naar Krakau komen. Even downloaden op je smartphone en lopen maar!

In de audio tour nemen we je eeuwen mee terug in de tijd, naar het Krakau van de middeleeuwen. Toen de stad enorme rijkdom kende en de basis werd gelegd voor het oude Krakause centrum zoals we dat nu nog kunnen bewonderen. Je komt langs de bekendste gebouwen en bezienswaardigheden van Stare Miasto en hoort de mooiste verhalen, legendes en details over wat je om je heen ziet.

Nederlandstalige audiotour Krakow - BezoekKrakau.nlaudio guide krakow NLNederlandse audio guide door Krakau: € 4,-

 • Download de app van izi.Travel op je smartphone. Hij is zowel beschikbaar voor iOS (iPhone, iPads), als voor Android en Windows Phone.
 • Kies vervolgens de audiotour ‘Krakau: de oude middeleeuwse binnenstad’. Je kunt ‘m vinden via deze link.
 • Zodra je de tour hebt gevonden, krijg je de optie hem te downloaden. Het is aan te raden dit vooraf te doen, zolang je nog wifi hebt. Eenmaal in de stad kan het flink wat data kosten (zo’n 70MB).
 • Gedownload? Dan ben je klaar om te gaan. Het startpunt van de rondleiding zie je in de app op een kaart. Eventueel kan de app je er ook naartoe navigeren.
 • Als je in de buurt van het startpunt bent, kun je op de knop ‘start’  drukken. Het kan zijn dat de telefoon een melding geeft omdat het je locatie wil weten. Voor de werking van de app is het handig dit toe te staan. Zodra je namelijk in de buurt bent van een bezienswaardigheid, gaat de audiogids vanzelf spelen.
 • Volg de route die je op je scherm ziet. Zodra je bij een nieuwe bezienswaardigheid bent, begint het verhaal vanzelf verder te spelen. Zo nu en dan krijg je aanwijzingen over waar je heen moet lopen.
 • Je kunt de route op je eigen tempo lopen. Tussendoor behoefte aan een pauze? Geen probleem, het verhaal gaat weer verder als jij ook verder gaat. Kortom: laat de app je door het centrum van Krakau gidsen, en geniet!

Tips voor de audio guide

Voor je de audiotour gaat doen, zijn er een paar tips:

 • Zorg dat de accu van je smartphone goed vol is. Je loopt bijna 2 uur rond en zult regelmatig je op je scherm moeten kijken. Zonde als hij halverwege uitvalt!
 • We raden aan om oordopjes of een hoofdtelefoon te gebruiken. Krakau kan rumoerig zijn en op die manier mis je niets van de audioguide.
 • Er zitten enkele plekken in de rondleiding waar de bebouwing ervoor kan zorgen dat je telefoon even niet meer weet waar hij is. Geen nood, je kunt dan ook het verhaal handmatig starten, door op de ‘ play’  knop op je scherm te drukken. Zodra het GPS signaal is hersteld, zal hij weer automatisch gaan afspelen.
 • Een deel van de audiotour leidt over plekken die ’s avonds worden afgesloten voor het publiek. Om er dus zeker van te zijn dat je niets hoeft te missen, kun je het beste ’s ochtends of ’s middags lopen.
 • Een audiotour is leuk met een klein groepje of als je alleen bent. Ben je met een grotere groep of wil je weten welke rondleidingen er nog meer in Krakau zijn, bekijk dan onze opsomming van andere stadstours door Krakau.

We zijn heel benieuwd wat jullie van de audiotour door Krakau vinden. Laat na afloop zeker even een review achter in de app. Veel plezier in middeleeuws Krakow!

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer