Home Blog Krakau in het Nederlands, ontdek de stad in je eigen taal

Krakau in het Nederlands, ontdek de stad in je eigen taal

by Informatiebureau Krakau
Krakau lakenhal rynek glowny - Bezoek Krakau

Kan ik Auschwitz bezoeken met een Nederlandse gids? Zijn er rondleidingen door Krakau in het Nederlands? Vragen die we steeds vaker gesteld krijgen. Daarom hebben we het voor jullie uitgezocht en op een rijtje gezet.

Belgen en Nederlanders verstaan vaak redelijk tot goed Engels. Daarom is het voor musea, bezienswaardigheden en bijvoorbeeld restaurants niet interessant om ook Nederlandse opties aan te bieden. Zo ook in Krakau, waar de meeste informatie op Engelssprekenden is gericht. Hieronder lees je wat er wel en niet mogelijk is in het Nederlands.

krakau nederlandse rondleiding gids

De stad Krakau met Nederlandse gids

Er zijn steeds meer opties om Krakau te bezoeken met een Nederlandse gids. Je kunt je focussen op één wijk, zoals het oude centrum of de communistische wijk of 3 wijken tegelijkertijd bezoeken. Wandelend, fietsend of rijdend. De duurste optie is een rit in een oldtimer door Nowa Huta, de goedkoopste optie voor een Nederlandse tour is de Nederlandstalige audio tour door de binnenstad.

  • Audiotour binnenstad – Ben je niet met een groep, maar wil je wel een rondleiding door de binnenstad van Bezoek Krakau? Kies dan voor onze Nederlandse audio tour. Deze kost € 4,- p.p. en leidt je in 2 uur door het oude centrum van Krakau.
  • Drie wijken met een golfkar – Met de rondleiding en audioguide van hierboven bezoek je één wijk. Wil je ook de joodse wijk bezoeken en/of de joodse oude getto, dan kun je met een Nederlandse audioguide door de stad rijden. Daarvoor rijden door de hele stad speciale elektrische autootjes. Hier lees je meer over een rondleiding in zo’n ‘golfkar‘.
  • Stap op de fiets – Op de fiets door de stad heen, terwijl een Nederlandse gids je alles vertelt over Krakau. Deze leuke complete fietstour blijft maar goede reviews krijgen en is te boeken voor 28 euro. Je bezoekt op de fiets de belangrijkste wijken met Nederlandstalige uitleg. De fietstocht duurt 3 uur en de groepsgrootte is maximaal 15 personen.

Concentratiekamp Auschwitz met een Nederlandse gids

In Auschwitz mogen alleen gidsen rondlopen met een licentie van Auschwitz. Voor individuele bezoekers, met andere woorden jij en een groepje vrienden of familie, bieden ze zelf geen Nederlandse gidsen aan. Ook zijn er geen audioguides (koptelefoons met vooraf opgenomen tekst) meer beschikbaar, niet in het Engels en niet in het Nederlands.

Gelukkig zijn er nu wel weer Nederlandstalige rondleidingen te boeken. Er is keuze uit een tour met Nederlandse gids, waarbij je bij een groep kunt aansluiten. Deze tour duurt zo’n 8 uur, en is met vervoer vanaf Krakau en toegang tot het concentratiekamp. De prijs is rond de € 60 per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte. Je kunt ervoor kiezen om op een vaste plek in Krakau opgehaald te worden, of vanaf je eigen hotel.
Wil je een meer persoonlijke ervaring, dan kies je voor de privé rondleiding door Auschwitz in het Nederlands. Daarmee krijgt jullie groep alle aandacht. In deze tour zit ook privé vervoer voor alleen jullie groep. De prijs voor de reguliere privetour is € 150 per persoon, wanneer je met zijn 4en bent, en € 100 wanneer je met zijn 6-en bent. Wanneer je hierbij kiest voor de iets duurdere studiegroep, krijg je een aantal uur extra om Auschwitz te bezoeken. Iets wat best de moeite waard is voor mensen die veel belangstelling hebben voor de concentratiekampen.

Vind je de Nederlandse rondleidingen te duur, dan kun je Auschwitz toch het beste bezoeken met een Engelstalige gids via een tour naar Auschwitz (30-40 euro).

Je bezoekt Auschwitz vaak ook met een Nederlandse gids als je een volledig georganiseerde reis vanuit Nederland boekt.

Wieliczka Zoutmijnen met Nederlandstalige gids

In de Wieliczka Zoutmijnen mogen alleen eigen gidsen rondleiden, in verband met veiligheid en om er zeker van te zijn dat ze genoeg kennis hebben. De zoutmijnen hebben geen Nederlandstalige gidsen in dienst. Hier kun je dus enkel kiezen voor een Engelstalige tour. Of Frans, of Duits als je dat gemakkelijker vindt.

Laatst bijgewerkt op 31 mei 2023

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer