Home Blog De beste cocktails in Krakau zijn goed verstopt

De beste cocktails in Krakau zijn goed verstopt

En wij verklappen (bijna) niets

by Informatiebureau Krakau
Mercy Brown beste cocktail van Krakau

De beste cocktails in Krakau zijn wel heel moeilijk te krijgen. Stijlvolle cocktailbarren zitten verstopt achter verborgen deuren en in donkere gangen. Om ze te vinden moet iemand je echt even op weg helpen. Dat doen wij graag…een beetje. Hier vindt je de lekkerste cocktails van Krakau.

Mercy Brown Cocktail - Bezoek Krakw
Vermout, rum en een wolk van sigarenrook. Alleen te krijgen in een verstopte speakeasy in Krakau.

Deze stijlvolle cocktailbarren doen hun best om onvindbaar te blijven. Omdat het zoeken naar deze verstopte cafés onderdeel van het avontuur is, verklappen we niet precies waar ze zitten. Je moet zelf ook nog even zoeken. Dat hoort erbij, een goede cocktail krijg je niet voor niets.

Mercy Brown Dive Bar- Speakeasy uit de roaring ’20’s

Sinds een paar jaar fluisteren kenners onder elkaar dat Mercy Brown de beste bar is van Krakau en misschien wel ver daar buiten. Het brengt je terug naar de tijde van de speakeasy in de roaring ’20’s. Keurig geklede barmannen die de meest fantastische cocktails fabriceren. Barmeisjes in burleske jurken en een onweerstaanbaar sfeervolle inrichting die je bijna een eeuw mee terug de tijd neemt. Gezellige jazz of swing die zachtjes uit de speakers kabbelt, maakt het geheel af. Er zijn regelmatig live optredens met jazz of swingbands en danseressen.

Maar wat Mercy zo bijzonder maakt, zijn de fantastische cocktails die ze ontwikkelen en uitschenken. Hoogwaardige dranken, gemixt met verrassende ingrediënten, op fraaie wijze gepresenteerd. Hun signature cocktail past bij de stijl van het hele cafe: een fijne mix van rum en vermout, geserveerd in een wolk van sigarenrook. Voor Poolse begrippen behoorlijk aan de prijs (drankjes beginnen bij 25 zloty) maar een feest voor de zintuigen.

Hoe vind je Mercy Brown?: het adres is Straszewskiego 28, waar het studentikoze restaurant Smakołyki gevestigd is. De deur naar Mercy Brown zit daar ergens verstopt. Langs de berging en de keuken de trap op, zeg maar. Kun je het niet vinden? Hmmm, misschien….weet de meneer bij de garderobe meer?

Mercy Brown is van van woensdag t/m zondag alleen in de avond open. Check hun Facebook voor de openingstijden. Reserveren is vrijwel elke dag handig, stuur daarvoor een mailtje naar tables@mercy-brown.pl

Mercy Brown beste cocktail van Krakau

Mr Black – statig en geraffineerd

Mr Black is neergestreken in Krakau. Wie is Mr. Black? Geen flauw idee. Maar feit is: hij is geraffineerd en zijn smaak verfijnd. En je bent welkom in zijn statige huiskamer voor de betere cocktails. De kleine ruimte is ingericht met royale leren fauteuils, veel donker hout en curieuze accessoires. En een bar natuurlijk.

De barkeeper weet wanten met een cocktailshaker. De kaart is klein maar – net als de mysterieuze Mr Black – bijzonder verfijnd en hij wisselt regelmatig. Verzoekjes zijn meestal geen probleem. Er zijn bordspellen beschikbaar en zo nu en dan is er een optreden of comedyshow in de kleine ruimte.

Hoe vind je Mr Black? Szewska, de brede straat die vanaf het grote marktplein in de oude stad loopt, is niet de meest verfijnde plek. Zeker in de avonduurtjes lijkt het volk op straat louter te bestaan uit luidruchtig uitgaanspubliek of proppers die je proberen te verleiden voor dubieuze clubs. Mr Black staat daar ver boven. Letterlijk: vind tussen al het uitgaansgeweld de bescheiden ingang bij nummer 21. Beklim de trappen en achter de gesloten deur betreed je een andere wereld.

Mr. Black is elke dag open vanaf 17.00. Op vrijdag en zaterdag kun je er tot 2.30 uur blijven, andere dagen tot 1.00 uur.

William Rabbit & Co – het konijnenhol in

“Hoe lang is voor altijd?”, vroeg Alice. Waarop het witte konijn antwoordde: “Soms maar een enkele seconde.” Naar deze cocktailbar ben je misschien wel iets langer dan een seconde – hopelijk iets korter dan altijd – op zoek. Maar als je de ingang gevonden hebt, dan word je door een onbekend iemand het konijnenhol in geleid. Wat vind je daar?

Cocktails waar zelfs de hartenkoningin vrolijk van wordt. William Rabbit & Co laat je wegzakken in één van afgeschermde hoekjes en zorgt ondertussen voor een Alice in Wonderland sfeer. Het menu staat op speelkaarten, de inrichting houdt het midden tussen vintage en magisch. De echte magie vindt ondertussen plaats achter de bar. Bijzondere cocktails zijn de specialiteit – ze zijn niet goedkoop – en voor wie wil is er ook een breed aanbod aan whiskey of andere drankjes beschikbaar. Je kunt er zelfs een hapje eten.

Hoe vind je William Rabbit & Co? Het adres is Bozego Ciala 12. Zoveel willen we best verklappen. Een levendige straat in het hart van Kazimierz. Kan niet missen dus, zou je denken. De straat gevonden? Nummer 12 gevonden? Heel goed. Nu hoef je alleen nog maar de ingang naar het konijnenhol te vinden. Heeft die misschien een deurbel of zo?

William Rabbit & Co is elke dag geopend vanaf 18.00 uur en blijft open tot na middernacht.

Sababa – huisgemaakte cocktails en Oosterse hapjes

We maken het jullie niet gemakkelijk. Dus snak je naar een goede cocktail, maar is het je niet gelukt om Mercy Brown of Z Ust Do Ust te vinden? Geen zorgen, Sababa is een makkie. Ze hebben zelfs een uithangbord aan de gevel hangen, dus wat wil je nog meer?

Dat Sababa misschien niet zo heel veel moeite doet om verborgen te blijven, wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. Ook hier bedenken cocktailkunstenaars de lekkerste drankjes die ze ter plekke met veel vakmanschap voor je maken. De kaart verandert regelmatig, aangezien ze nieuwe dingen uit blijven proberen. De samenwerking met het lager gelegen Israëlische restaurant Hamsa, betekent dat er heerlijke Oosterse hapjes te krijgen zijn. En anders dan bij bovenstaande twee barren, kun je hier ook een biertje of wijntje bestellen.

Hoe vind je Sababa? deze cocktailbar vind je op Szeroka in de joodse wijk Kazimierz, boven restaurant Hamsa. Loop daar de gang in, en je ziet de deur naar boven vanzelf. Makkie toch? Proost!

Lees ook

Gepubliceerd op 30 mei 2019

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer