Home Blog Energylandia: pretpark bij Krakau met Europees achtbanenrecord

Energylandia: pretpark bij Krakau met Europees achtbanenrecord

by Informatiebureau Krakau
pretpark krakau energylandia kaartjes kopen

pretpark krakau energylandia kaartjes kopen

Nergens in Europa vind je een pretpark met zoveel achtbanen als even buiten Krakau, bij Energylandia. Het gigantische familiepretpark heeft een grote verzameling duizelingwekkende achtbanen. Naast een flinke stoot adrenaline kan het hele gezin er terecht voor rustigere attracties in sprookjeswerelden en spetterende waterpret.

Gigantisch pretpark bij Krakau

Energylandia werd in 2014 geopend en is sindsdien snel gegroeid tot een van de grootste pretparken van Europa. Op 35 hectare zijn werelden in verschillende thema’s gebouwd. Daarnaast kent het park 15 achtbanen, een record voor Europa. Er staan er nog meer op de planning.

Pretprak krakau achtbanen

In de ‘Extreme Zone’ van het park vind je de meest spectaculaire achtbanen. Zo kun je daar een ritje wagen in The Mayan. Hangend aan het ijzeren frame ga je met maximaal 80 kilometer per uur vijfmaal over de kop en krijg je 5G te verduren. Gaat dat niet hard genoeg? Dan stap je in de Hyperion. Die takelt je naar 77 meter hoogte, waarna je met ruim 140 kilometer per uur een tunnel in stort. Een van de nieuwere achtbanen is Zadra, ’s werelds grootste houten rollercoaster.

Dagje uit voor de hele familie

Ook voor mindere waaghalzen biedt het park genoeg attracties. Spannende achtbanen, schommelschepen, bumperbootjes, een monsterthuis, planetarium en dorpjes in verschillende thema’s om even rustig bij te komen. Neem op zomerse dagen je zwempak mee. Onderdeel van het park is een groot waterpark met talloze glijbanen en wildwaterbanen. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in de Kid’s World, vol met draaimolens, botsauto’s en sprookjesachtige safari’s.

Pretpark Krakau Energylandia kinderen

Praktische info Energylandia:
Adres: Aleja 3 maja 2, 32-640 Zator
Openingstijden: dagelijks 10.00 – 18.00 (tijdelijk gesloten)
Website: www.energylandia.pl
Engelstalige informatie is overal in het park aanwezig.

Energylandia ligt bij het dorpje Zator, ongeveer tussen Krakau en Katowice in. Vanaf Krakau is het met de auto een uurtje rijden. Prima afstand voor een dagtrip. Als je niet met de auto bent, kun je ervoor kiezen om vooraf een ticket met vervoer te boeken. Denk je aan één dag niet genoeg te hebben, dan zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. De leukste is het bijbehorende Western kamp, waar je bijvoorbeeld kunt slapen in een indianentent of huifkar.

Kaartjes voor Energylandia kosten 139 PLN, zo’n 31 euro. Kinderen tot 140 centimeter lang en mensen ouder dan 65 kunnen met korting het park in en betalen 89 PLN. Kinderen onder de 3 jaar mogen voor 1 PLN naar binnen. Ben je nog geen 18 en vier je je verjaardag? Ook dan kost een kaartje 1 PLN. Moet je wel met een paspoort of iets dergelijks kunnen bewijzen dat je jarig bent.

(Alvast) kaartjes kopen voor Energylandia

Vanwege het coronavirus is het pretpark nabij Krakau momenteel gesloten. De verwachting is dat het dit voorjaar weer open mag. Ben je van plan om deze zomer naar Krakau te gaan en wil je een dagje in de achtbaan, dan is het wel mogelijk alvast een kaartje te boeken. Via boekingssite GetYourGuide betaal je een euro meer voor een regulier kaartje (Kinderkaartjes met korting worden nog niet verrekend helaas). Voordeel is wel dat je via dit platform tot 24 uur van tevoren zonder problemen kunt annuleren, mocht je reis toch niet doorgaan. Het is ook mogelijk om kaartjes met vervoer te boeken, hoewel die vrij prijzig zijn. Zeker als je met een groepje of gezin wilt gaan, is het waarschijnlijk voordeliger voor die dag een auto te huren.

Foto’s: Energylandia. Gepubliceerd op 20 februari 2021

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer