Home BlogActueel Cool! Bekijk Krakau dankzij 360 graden luchtfoto’s

Cool! Bekijk Krakau dankzij 360 graden luchtfoto’s

by Informatiebureau Krakau
Krakow 360 graden luchtfoto - Bezoek Krakau

Krakow 360 graden luchtfoto - Bezoek Krakau

Wil je de unieke sfeer en schoonheid van Krakau ervaren, dan zit je zo’n anderhalf uur in het vliegtuig vanuit België en Nederland. Om alvast een indruk te krijgen van al het moois, kun je nu ook vanaf de bank de stad al bekijken. Sinds kort staat er een website live met prachtige luchtfoto’s van de stad. Op de pagina ‘Krakow from a bird’s eye view’ krijg je het idee dat je als vogel boven de stad zweeft. Door met de muis de slepen, kun je in 360 graden om je heen kijken en genieten van het uitzicht over de stad.

Bezienswaardigheden vanuit de lucht

De interactieve pagina is een initiatief van de gemeentewebsite Krakow.pl en heeft prachtige foto’s van een flink aantal bezienswaardigheden in de stad. Zo kun je de Wawel-heuvel met zijn kasteel en de kathedraal vanuit verschillende hoeken bekijken. Ook het beeld van het centrale marktplein Rynek Glówny is van bovenaf mooi te bekijken, met zijn lakenhal, raadhuistoren en de Mariakerk.

Nowa Huta Krakow 360 graden luchtfoto - Bezoek Krakau

Plac Centralny, het centrum van de communistische buitenwijk Nowa Huta, gezien vanuit de lucht. (Foto: krakow.pl/panoramy)

Rondvlucht over Krakau

Door op de oranje sterretjes op de horizon te klikken kun je ook wat mooie bezienswaardigheden buiten het centrum bekijken. Een mooie kans voor als je na een bezoek aan Krakau geen tijd had om alles te zien. Er zijn bijvoorbeeld 360 graden panoramafoto’s te bekijken van het eeuwenoude klooster Tyniec, aan de oever van de Wisła. Ook kun je het uitzicht bewonderen vanaf Kopiec Krakusa, de grafheuvel van de legendarische stichter van Krakau. Ook het uitzicht van boven de communistische wijk Nowa Huta is de moeite waard. Vanuit de lucht krijg je een goed beeld van de systematische opzet die de communisten voor ogen hadden.

Hoewel de Panorama-foto’s een leuke indruk geven van Krakau, gaat er natuurlijk niets boven een eigen bezoek. Heb jij alle locaties van de 360 graden foto’s al eens met eigen ogen kunnen zien, of staan er nog een paar op je lijstje?

Beeld: Krakow.pl/panoramy. Gepubliceerd op 21 maart 2017

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer