Home Blog Waarom je Krakau vanuit een golfkar wil bekijken

Waarom je Krakau vanuit een golfkar wil bekijken

by Informatiebureau Krakau
tour krakau

Van groepen vrienden die Krakau bezoeken tot oudere stelletjes die graag een comfortabele stadstour willen. Bijna alle toeristen worden in Krakau rondgereden in elektrische golfkarretjes. Officieel heten ze ‘Melex’ en ze zien er misschien een beetje gek uit in een drukke stad. Maar er zijn genoeg voordelen: bezoek alle drie de historische wijken zonder ver te hoeven lopen, warm in de winter, stil rijden, milieuvriendelijk en met een audio guide in het Engels of in het Nederlands.

tour krakau Waarom kies je in Krakau voor een elektrische golfkar?

Hoewel er meerdere manieren zijn om Krakau te ontdekken, is de elektrische golfkar dé meest populaire manier. En dit is waarom:

  • Je ziet alle hoogtepunten van Krakau op een comfortabele manier.
  • De golfkarretjes brengen je verder dan een wandeling en zijn (zeker in de winter) comfortabeler dan een fiets.
  • Ze zijn goedkoper dan menige andere tour.
  • Voor mensen die niet zo lang kunnen wandelen of juist jonge gezinnen met kinderen is de golfkar ideaal.
  • Je kunt met een golfkar meer zien van de binnenstad en komt op plekken waar een auto of bus niet komt.
  • De chauffeurs die in de golfkarren rijden zijn vaak erg gezellig en suggesties voor een route zijn mogelijk. Zeker wanneer je voor een groep de hele golfkar afhuurt.
  • Is het zomer en warm? De karretjes zijn aan alle kanten open dus je voelt de wind door je haren.
  • Is het winter of regent het? Dankzij doorzichtige wanden en verwarming zit je warm en droog.
Welke route rijdt de golfkar in Krakau?

Welke route je door Krakau rijdt, ligt een beetje aan je keuze. De tour van 1,5 uur gaan door de 3 bekendste historische wijken van Krakau. Je rijdt door de binnenstad van Krakau, langs het grote marktplein, langs het Wawel kasteel, door de Joodse wijk Kazimierz en daarna over de rivier door de oude getto en langs het Schindler museum in Podgórze. Onderweg kom je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Krakau, van musea tot kerken en synagoges. Kies je voor de kortere tour van 60 minuten dan kun je kiezen uit 2 van de 3 wijken.

De tour van 3 uur, duurt eigenlijk 2 uur. Hij rijdt ongeveer hetzelfde rondje, maar maakt een lange stop (+/- 45 minuten) bij het Schindler museum. Het museum ligt bijna aan het einde van de route, dus je kunt ervoor kiezen eerder uit te stappen en de tour na 2 uur te beëindigen. Je kunt dan in 25 minuten teruglopen naar de wijk Kazimierz. Omdat de entreeprijs niet bij het kaartjes inbegrepen zit en het museum -vinden wij- meer tijd waard is dan drie kwartier, is dit een slimme optie. Ook als je wel het museum wilt bezoeken.

golfkar tour krakowHoe werken de elektrische golfkarretjes in Krakau?

Wanneer je online een kaartje koopt, wacht de chauffeur op de afgesproken plaats zo’n 5 a 10 minuten van het grote marktplein. Je stapt in en laat je langs alle belangrijke bezienswaardigheden rijden. Onderweg krijg je via een bandje uitleg over alles wat je om je heen ziet, je kunt (vaak) kiezen voor Engelse of Nederlandse uitleg. Heb je extra vragen, dan kun je die altijd in het Engels aan de chauffeur stellen. Wil je een foto maken, dan kun je vragen om even te stoppen. De meeste tours eindigen in Podgórze. Wil je het Schindler museum aansluitend bezoeken, dan is dit een goed moment.

Wat kost een tour met de elektrische golfkar?

Je kunt kiezen voor een prijs per persoon, waarbij je dan vaak met een aantal andere mensen samen rijdt. Ga je met drie mensen op pad of wil je liever een golfkarretje voor jezelf, dan is het slimmer om de hele golfkar te huren. Er zit altijd een chauffeur bij, die ook wat persoonlijke verhalen kan vertellen.

  • Per persoon betaalt je rond de € 19 voor een tour van 3 uur. Zoals hierboven al staat: deze tour duurt eigenlijk een stuk korter. Je kunt kiezen voor een Engelstalige audioguide.
  • Geen zin om te delen? Huur dan de hele golfkar af. Je mag voor onderstaande bedragen met maximaal 5 personen mee. Ook kun je nu kiezen voor een Nederlandse audioguide. De golfkar voor alleen jouw groepje kost 70 euro voor 1,5 uur.

Laatst bijgewerkt: 19 juni 2018

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer