Home BlogActueel Krakau wederom beste stedentrip van het jaar

Krakau wederom beste stedentrip van het jaar

by Informatiebureau Krakau
Wandelen in Planty - Bezoekkrakau.nl

Wow! Krakau is voor het vierde jaar op rij verkozen tot beste bestemming voor een stedentrip. De bezoekers van Zoover geven de stad een 8,9. Geheel terecht volgens ons, want de stad is het hele jaar door prachtig, ligt dichtbij en voelt toch ver weg. Steeds meer mensen kiezen al voor deze mooie middeleeuwse stad in het zuiden van Polen. Wist je dat het de hoogste concentratie aan cafés, koffietentjes en restaurants heeft ter wereld? Wat wil je nog meer?

Zóveel te doen in Krakau

Nou, winkelen bijvoorbeeld, live muziek luisteren, het kasteel en de vele musea bezoeken. Of prachtig wandelen; in en om het centrum, in de oude Joodse wijk en de nationale natuurparken Ojców en het Tatragebergte. Wil je graag wat meer van de bewogen geschiedenis leren, dan is er ook ruime keuze uit excursies die je kunt doen (allemaal vriendelijk geprijsd). Wat dacht je van een must see in Europa: een bezoek aan het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz. Of de mooie Wieliczka zoutmijnen waar je urenlang door gangen dwaalt, langs een ondergronds zoutmeer, een uitgehouwen kathedraal van zout en nog veel meer. Geen wonder dat bezoekers van Zoover een stedentrip naar Krakau hoger waarderen dan naar andere populaire Europese steden.

Krakau is verkozen tot beste stedentrip van 2017. Bron: Zoover.nl

Krakau is verkozen tot beste stedentrip van 2014, 2015, 2016 en 2017. Bron: Zoover.nl

Tip – Weekend Krakau als cadeau

Ben je nog op zoek naar een valentijnscadeau? Wat dacht je van een romantisch weekend weg dat nog wel betaalbaar is? Vliegen naar Krakau kan voor minder dan € 100 en een 4 sterrenhotel heb je al voor dan € 50 per nacht per kamer. Natuurlijk gaat er niets boven een heus kasteelhotel, midden in de natuur en toch maar 15 kilometer van het centrum (wij zagen hem al voor € 70 per nacht). Verras je grote liefde, goede vriendin of jezelf met de leukste stedentrip bestemming ter wereld!

Ook interessant

Deze site gebruikt cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wil je meer weten of cookies uitschakelen, klik dan op de 'lees meer'-knop. Accepteren Lees meer